2009-02-21 18:14:40• hírek • Szatmár.ro

Gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók 10 palacsintához: 2 tojás, 18 dkg liszt, 2, 5 dl tej vagy szódavíz, 1 dl étolaj és kevés só szükséges.

A töltelékhez: 30 dkg friss gyümölcs (ízlés szerint barack, málna stb.) 10 dkg darált dió, 0, 5 dl rum, 5 dkg mazsola, 5 tojásfehérje, 5 dkg kristálycukor, 3 dkg porcukor, 10 dkg dzsem szükséges.

Első lépésben a fentiekben említett alapanyagokból megsütjük a palacsintákat. Miután ez elkészült, a gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd ha szükséges kisebb darabokra vágjuk.

Palacsinta

 

A mazsolát rumba áztatjuk, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a dzsemet kissé felmelegítjük, hogy kenhető legyen. A következő lépésben a megsütött palacsintákat tűzálló tálba tesszük a következő módon: a tál aljára teszünk egy palacsintát, megszórjuk a porcukorral elkevert darált dióval, és néhány szem mazsolát szórunk rá, majd ráhelyezzük a következő palacsintát, amelyen elhelyezzük a gyümölcsöt. Így folytatjuk a rétegezést, amíg az anyagok el nem fogynak.

A lényeg, hogy a tetejére mindig palacsinta kerüljön, amelyet valamint az oldalát bekenjük kemény tojáshabbal, és előmelegített sütőben a habot kissé megsütjük. A sütőből kivéve rövid ideig pihentetjük, és éles késsel cikkekre vágjuk. Nagyon ízletes desszert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: